Västbo 3D 2002

Reportage från Bågskytten

Så här dags brukar det vara dags att titta till 3D-touren och vi gör väl som förra året, gläntar på dörren till småländska Västbo.

Efter förra årets positiva gensvar och önskemål om att vi även detta år skulle vara på samma plats i Gnosjö, så kunde vi inte annat än att uppfylla denna önskan. Banan var förlagd i den vackra miljön i Töllstorp, Gnosjö industrins vagga, mellan vattendrag, dammar och vattenhjul.

Efter att solen envist strålat från en klarblå himmel i en månads tid lyckades vi pricka in dagen då den försvann, men ändå masade sig hela 102 skyttar till start.

I år var sekreteriatet upptaget med att producera en ny bågskytt (Mona och Jan fick till en liten i herrklassen) men det löste sig bra ändå när Lena ryckte in.

Tävlingen avlöpte väl, inget svinn alls, lika många skyttar som gick ut kom tillbaks. Endast Calle från Kungälv fick bryta då hans nockläge inte behagade sitta där Calle ville ha det.

Banan gick i två slingor om vardera 15 mål, med matpaus mellan de båda varven. De glada och lyckliga mattanterna fick se sina alster försvinna i rasande fart, det var strykande åtgång på köttbullar och potatissallad, smörgåsar och korv.

Även i år fanns ett par blöta mål. En bäver, där mest skyttarnas fötter blev blöta. Och i år hade krokodilen simmat ut i sjön. Många siktade kanske på någon mört, för pilarna plumsade ganska ofta i vattnet. En av de större svårigheterna med planeringen var att få vinden på sjön att blåsa så att pilarna inte försvann ut i böljan den blå. Men vi lyckades efter mycket hårt arbete få vindriktningen mot stranden.

Efter att alla målen skjutits, (alla mål stod faktiskt kvar hela tävlingen till skillnad från förra året då undertecknad råkade plocka in sista djuret innan alla skjutit klart) bjöd vi på kaffe med hembakade bullar och kaka, och faktiskt ingen protesterade mot det heller.

Vi har hittat en del bortskjutna pilar, utan namn, så om någon vågar så hör av er, ni som saknar pilar.

Västbo BSK tackar alla glada skyttar för deltagande och den positiva responsen.

Hälsar en trött men nöjd

Ben Elwing