Västbo 3D 2005

Reportage från Värnamo Nyheter

I år prövar bågskytteförbundet ett nytt koncept på 3D-touren. Genom att lägga två tävlingar på en och samma helg hoppas de ansvariga kunna locka fler aktiva. Premiären skedde i Anderstorp, respektive Skillingaryd.

I och med de två tävlingarna har också bågskyttarnas utomhussäsong inletts. Lördagens premiärtävling i Anderstorp arrangerades av Västbo BK lockade ”bara” ett 60-tal tävlande. Domaren Anders Nilsson erkänner att det var en liten besvikelse, speciellt med tanke på att det var en så kallad dubbelhelg. När vi tävlade i Gnosjö vid den här tiden förra året var det fler på plats. Den här gången saknar jag framför allt aktiva från flera Smålandsklubbar. En del uteblev säkert också eftersom inomhussäsongen precis har avslutats och det tar ofta tid att komma igång med utomhusskjutningen.

Ödesdiger miss

SMHI hade lovat fint väder, men de fick bara delvis rätt. Under lördagens tävling småregnade det nämligen mest hela tiden. En av favoriterna i huvudklassen HC19, Ulf Hemmings från Skallsjö BG, sköt bort sig relativt tidigt. Jag totalmissade på dovhjorten, vilket bannummer det var kommer jag inte ihåg. En helbom innebär i praktiken att man inte har någon chans på segern, det är så pass jämnt uppe i toppen. Fullträff innebär 15 poäng och varje tävlingsrunda innehåller 30 mål vilket betyder att max poängen är 450. Den missade chansen till 15 poäng. Jag vet faktiskt inte riktigt vad som hände. Det handlade i varje fall inte om någon felbedömning av avståndet utan jag måste ha gjort något tekniskt misstag.Johannes Ottestig VN På grund av missen slutade Ulf Hemmings på tredje plats, 7 poäng efter ettan.

Det var första gången vi hade tävling på Bygget i Anderstorp. Naturen inte lika fin som i Gnosjö, men det var dags att prova på nåt nytt. Banläggarna fick till riktigt bra banor och bevis på det var ju att vi till och med lyckats lura en så duktig skytt som Ulf Hemmings. Området var rätt så kuperat, så det drog banläggarna nytta av. Och det blev flera fina och luriga mål. Inomhus lokalerna var mycket finare och större än i Gnosjö, så här kunde många sitta inne och äta, och slapp sitta ute i regnet. När tävlingen var slut och det var dags för inplockning och städning då kom solen fram ur molnen, och kvällen blev fin. Typiskt.

Ulla