Västbo 3D 2006

Tävlingen sedd från en av kökspersonalens ögon

Nu var året då klubben skulle fira 10-års jubileum. Frågan var vad vi skulle gör för nåt extra på den årliga 3D-tour tävlingen. Någon föreslog roliga mål, ett annat förslag var att bjuda på mat och det sist nämnda blev det. Först tänkte vi ta dit någon cateringfirma, men det visade sig vara mycket dyrt. Då skulle vinsten bli nästan obefintlig. Så undertecknad fick i uppdrag att ta fram något gott och billigt i matväg.

Stackars Ben fick prova en hel del, innan vi kom fram till Teriyakigryta med ris. Så ung. en månad före tävlingen började jag laga och frysa in mat och till slut var jag uppe i ca 90 portioner. Elisabeth och hennes dotter Anna och min dotter Malin skulle hjälpa till i köket under tävlingsdagen.

Dagen innan tävlingen satte vi ut alla djuren på förmiddagen och det flöt på så bra, så på eftermiddagen fick vi själva prova på att skjuta banan. Det var endast något djur som behövde flyttas lite. Ett stod framför en stor sten, så där rök en pil för en av våra skyttar. Ett annat behövde bara vinklas lite så att pilfånget bakom blev bättre.

Så var det lördag morgon (haft svårt att sova, ska maten räcka, hinner vi värma den, det var många frågor som dök upp på natten) och vädret visade sig från sin allra bästa sida. Vädergubbarna hade lovat fint väder men man vågar ju inte lita på dom. Förra årets tävlingsdag lovade dom sol, men det småregnade hela dan. Men idag stämde det. Solsken och nästan vindstilla, perfekt för bågskytte. Ca 75 skyttar var anmälda. Startskottet skulle Håkan stå för med ett hagelgevär och det hördes lång väg.

Så var tävlingen igång och de första 15 målen gick snabbt, banorna var inte så långa. Under tiden jobbade vi i köket för högtryck, nu skulle ris kokas och Teriyakigrytan värmas och sallad och grönsaker läggas på tallrikar. Flickorna dukade och gjorde fint i matsalen. Lena och Johan kom också och hjälpte till. Så började skyttarna dyka upp, som tur var kom inte alla på en gång, utan det flöt på riktigt bra. När alla skyttar var mätta och glada var det dags för den sista 15 måls rundan. Under tiden fick vi sitta ner och äta vi med. Det var inte dumt, vi var så hungriga. Sen var det dags att brygga kaffe till fika som vi också bjöd på. Elisabeth hade bakat chokladkakor och jag bullar. Så när skyttarna började droppa in efter tävlingen, så fick dom ta fika och gå ut och sätta sig i solskenet i väntan på prisutdelning. Rena picknicken.

Banläggarna hade gjort ett bra jobb. Min förhoppning är att vi kan lura så många som möjligt. Banan ska vara både svår och attraktiv sa vår ordförande, Jan Johansson. Och i båda fallen verkade de ha lyckats för många blev lurade på avstånden, på en del mål. Prisutdelningen gick snabbt och bra.

Sen återstår ju ”bara” inplockning och städning. När det var klart, var alla helt slut, men glada att vi klarat av ännu en tävling, trots att vi är så få medlemmar. Det blev ju inte sämre av att vi fick beröm för både tävlingen och maten.

Ulla Elwing