Västbo 3D 2007

I solen står 84 förväntansfulla bågskyttar uppställda i patruller och hälsas välkomna av tävlingsledare Ben Elwing. Det är återigen dags för Västbo 3D i skogarna runt AOK:s klubbstuga utanför Anderstorp.

Efter en kort genomgång och provskjutning av startskottet är det dags att dra igång tävlingen, som var uppdelad i två separata 15 målsbanor.

Banorna var lagda i mycket skiftande terräng för att få en stor variation på målen. Det var allt ifrån ängsmark till dunkel och kuperad gammelskog och mossmark med hjortronsnår. Ett av målen hade dessutom stormen Per fixat åt oss med några riktigt stora rotvältor.

Kluriga banor

Banläggarna hade försökt göra kluriga banor utan att lägga en massa långhåll och med facit i hand verkar vi ha lyckats. För listan med bortskjutna pilar blev lång och det underliga var att hela 16 pilar försvann över en javelina som stod på plan mark, endast 24 meter ifrån röd påle. Kanske var det den konformade klippningen av det långa gräset som förvillade  skyttarna och gjorde att de felbedömde avståndet.

Christoffer Ottosson högst

Medellängden på målen var 26m (röd), 20m(blå), 15,5m (svart)och 9m (vit) och endast två mål var över 40m. Tävlingens överlägset högsta poäng sköts av vinnaren i HC10, Christoffer Ottosson från BS Vaggeryd med 416 poäng medan Andreas Benjaminsson, Kungälvs BK och Håkan Johansson, Skogens IF båda nådde 376 poäng, vilket var högsta poängen i seniorklasserna.

Bästa klubb

Lyckosammaste klubben för dagen var BK Björnen som tog hem hela fyla klassegrar: Tommy Åstmar HK10, Tommy Svanholm HK16, Frans Herdy HK19 och Frida Johansson LB16.

I klubbstugan fanns sedvanlig servering och i pausen serverades lunch till alla som önskade. Vid prisutdelningen valde vi som vanligt att premiera juniorerna och deltagarna verkade nöjda och belåtna trots några färre pilar med sig hem.

Högt betyg

Tävlingen, som fick mycket goda betyg av 3D-tours kommittén, testsköts dagen innan av medlemmarna i Västbo BSK. Vi valde att lägga vårt klubbmästerskap på tävlingsbanorna dels för att kontrollera att allt fungerade bra och dels för att det var roligt att testa våra egna banor och se om vi lyckats lura oss själva….

Mona Elwing