Västbo 3D inomhus 020126

Västbo Bågskyttar arrangerade sista helgen i januari för andra gången en 3D-tävling inomhus. För två år sedan hölls första tävlingen i gångarna på Karlsborgs fästning där miljön gjorde stort intryck på de deltagande skyttarna. Många var de som genast föranmälde sig till nästa tävling i fästningen men efter mycket diskussion i klubben beslutades att det inte blev någon tävling kommande år, mest p.g.a. avståndet till Karlsborg i förhållande till klubbens hemort.

I höstas fick Västbo Bågskyttar hyra en egen inomhuslokal i Gislaveds gamla Gummifabrik och då många intilliggande fabrikslokaler stod tomma, återkom tanken på en ny 3D-tävling inomhus. Miljön och omgivningen på Karlsborgs fästning är ju inte jämförbar med de kalla, tomma och nedgångna fabrikslokalerna där gummilukten fortfarande sitter kvar i väggarna, så för att liva upp och få variation på målen gjordes hinder och korridorer av lastpallar, granar och sopsäckar fyllda med papper. Gamla däckvagnar användes för avskärmning av målen och strålkastare sattes upp för att få tillräckligt ljust i lokalerna.

Banan gick i en slinga med 15 mål från rum till rum och det längsta målet mätte strax över 30 meter. Det var lätt att bedöma lite för långa avstånd och för att spara skyttarnas pilar stod stramitbuttar uppställda bakom ett flertal av målen. Det mest spektakulära målet sköts i trapphuset där en krokodil var placerad en våning längre ner och skyttarna fick skjuta mellan spjälorna i trappräcket för att träffa.

I pausen gick alla deltagarna över till Bruksvillan, en gammal residensvilla som numera tjänar som lunch- och cateringrestaurang. Efter en god middag var det dags för ytterligare en runda. Samma slinga men med nya djur och ändrade skjutplatser och avstånd.

Dagens högsta poäng sköts av Kenneth Johansson, Rejmyre BSK, som vann HC19 på 421poäng där Martin Holm, BS Gothia följde som tvåa på 399p. I största klassen, Långbåge, tog Gävle BK en trippel med Inge Bertäng i täten. Första priserna bestod av sponsrade priser ifrån våra bågskytteleverantörer; BowPro, Bågar & Pilar och Labo som vi i klubben tackar stort för det visade intresset.

Efter fralla och prisutdelning tackade Gunnar Westlund, ordförande i Sydöstra Götalands distrikt, för ett kul avbräck i vinterträningen och vid frågan om skyttarna ville komma tillbaka nästa år fick han ett rungande JA som svar.

Mona Elwing