Västbo 3D inomhus 030118

3D i Västbo observerat ur en långbågeskytts ögon

Så var det dags att nyvaket titta ut ur vinteridet, är det 3D levenet som är på gång eller? Med långfingret stadigt förankrat i mungipan, bågsträngen utdragen 26″, där låg kronhjorten idislande intet ont anande. Pilen satt en halv cm utanför hjärtringen, hade det varit på riktigt var skottet dödande rent biologiskt så att säga, men nu var det en 3 D tävling i Gislaveds nedlagda gummifabrik och kronhjorten var konstgjord.

Västbo bågskytteklubb´s medlemmar har lyckats igen, 3 x tio mål i ett jättejobb med att skapa utemiljöer i trappor, smala korridorer och stora betongrum där några mål var definitiva överraskningar. Den patrull jag tillhörde kom undrande in i ett rum med massa lastpallar men något mål kunde vi inte se ? ? Jo 8-10 m uppe i taket satt en järv lika förvånad som oss skyttar, med en teknikprincip liknande en flaggstång sänktes så djuret ner till oss och tre långbågepilar + två compound kunde dras ur hjärt och lungring. Snabbt försvann järven upp i taket för en ny utmaning till nästkommande patrull.

10 mål och fika, smörgåsar kaffe, frukt och dricka och en enorm gemenskap utbredde sig, för att citera en patrullkompis ” Det känns som att komma hem, man känner alla och har så mycket att prata om ” slut citat.

Efter div klättrande uppe i takledningar, trappor, och en enorm påhittlighet i att bygga spännande miljöer var det dags för nästa äventyr. Eftersom jag lärt känna Ben Elwing – Västbo under något år så var skrattet hejdlöst spontant när en kronhjort började att röra på sig, ingengörsfantasin diverse hydralpumpar, elmotorer och slangar, Ben E hade fått till det. Två compoundpilar satt perfekt i hjärtringen, men vi tre långbågeskyttar fick något att tänka på. Att stå med 45 pound i fullt uppdrag och följa ett djur på vandring, var verkligen något nytt. Hur jag sedan sätter min pil en halv meter ÖVER hjorten, är något att ta med sig som samtalsämne vid någon trevlig ölkväll.

Stenvalvsrum i Herrgårdsmiljö gjorde att maten smakade lyxligt förträffligt. Mätta och belåtna var det så dags att öka på resultatet ( det fanns utrymme för det ) i en sista tiomåls-runda. Utan att för den skull göra mig till tals för ca: 50 talet entusiastiska skyttar, visst är det en av årets händelser, 3D inomhus, tack alla Ni som jobbat med det hela i Västbo, tack också alla Damer ( gummor ) och herrar ( gubbar ) ung som äldre för att Ni är med på dessa minnesvärda händelser. Nu laddar vi upp slipar och putsar på skyttet och vårt material så ses vi snart, börjar det inte i Eskilstuna och Södertälje?

Hoppas tiden dit går fort
Owe Jacobsson BS Kil